wwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwww Duce vestea: Ion Cristoiu, si reclama la “trusa mortului”

marți, 5 iulie 2011

Ion Cristoiu, si reclama la “trusa mortului”

S-a lansat „trusa pentru înmormântare“

Cu cateva zile in urma a facut valve mare o veste soc. Niste popi cu dragoste pentu oameni, mai ales in momentele de cotitura din viata lor, respectiv, nastere-botez, casatorie, moarte, toate aducatoare de venituri, s-au gandit si au scos la vanzare, nici mai mult nici mai putin decat “TRUSA MORTULUI”. Nu stiu daca exact sub acest nume este inregistrata inventia,  dar cred ca sunt pe aproape.

Aseara, cam tot la fel de  socat, l-am ascultat pe istoricul Ion Cristoiu. Socat, pentru ca ceia ce imi auzeau urechile m-a facut sa caut repede in “Dex”, sa vad cum se traduce mai pe intelesul meu numele meseriei pe care o are Domnia Sa si am gasit: ISTÓRIC s.m. Specialist în istorie; istoriograf. Nu pomeneste nimic despre manipularea oamenilor cu functii politice mari, despre lingusirea unora si muscarea altora si multe altele. Probabil ca Dexul nu este atat de incapator incat sa cuprinda toate aceste explicatii. M-am multumit cu ce am gasit si cu ce mi-am amintit ca a spus candva maestrul, cu dulcele lui glas inconfundabil, precum ca, atunci cand cineva e la putere si in forta, maestrul il musca tare de tot, de unde apuca, de unde-i pica mai bine, incat sa nu-si deranjeze proteza. Cand respectivul e in dificultate, il lauda cat poate de mult. Il inteleg. Vrea ca meciul sa fie cat mai interesant, pentru ca istoricul nostru, din asta traieste si nu, cum ar crede unii, din vanzarea operelor sale istorice.

Si pe cine lauda acum? De partea cui este? De ce?

Am vazut ca de obicei reclamele, ca sa fie mai sugestive si mai convingatoares se posteaza pe pagina in preaja unor materiale cu subiect apropiat. De asta m-am gandit ca relama la “trusa” ar merge de minune in emisiunile in care este invitat si distinsul istoric.

Nu as putea sa spun ca ideia imi apartine in totalitate. Mi-a fost sugerata de R.Turcescu, in momentul in care a explicat, ce se urmareste cand se deschid tot felul de subiect, cu  efect la public, dar fara nici o consistenta. Cred ca o sa mai urmaresc aceasta emisiune atat de eucativa si …scuzati, nu gasesc cuvantul urmator.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu