wwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwww Duce vestea: Odessa in flacari, film si prefata, o capodopera cinematografica, recuperata si titrata

luni, 1 august 2011

Odessa in flacari, film si prefata, o capodopera cinematografica, recuperata si titrata

ODESSA IN FLACARI
1942- FILM DE ARHIVA-
IN LIMBA ITALIANA, SUBTITRAT IN LIMBA ROMANA)

Cinematografia romaneasca a primit un dar nesperat.
De curand, presa italiana a scris despre un fapt cu totul inedit, anume descoperirea intamplatoare in arhivele studiourilor Cinecita din Roma a peliculei filmului 
ODESSA IN FLACARI, considerat definitiv pierdut.

Odessa in flacari, realizat in anul 1942, intr-o coproductie romano-italiana este consemnat in istoria cinematografiei europene si nu numai, o capodopera a genului. 
RABDAREA DE A CITI PREZENTAREA SI VIZIONAREA FILMULUI VA VOR FI DIN PLIN RASPLATITE


Despre el au ramas doar cronici, unele consemnari, fotografii si afise.

Avand ca subiect drama refugiatilor din Basarabia, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca si a ororilor comise de trupele NKVD-ului, predecesoarea KGB-ului, filmul a fost interzis dupa ocuparea tarii de catre Uniunea Sovietica, iar protagonistii acestuia aruncati in inchisori.

Depus in arhivele cinematografiei, la fondul peliculelor cenzurate, deci total oprite nu numai de a fi difuzate, dar nici vizionate intr-un cadru restrans, multi ani Odessa in flacari a figurat doar in registrul de evidenta al arhivelor, apoi a disparut din scripte.

Dupa decembrie 1989, unii cercetatori in istoria filmului au cautat zadarnic sa dea de urma peliculei, investigatiile ducand la concluzia ca ea a fost confiscata de  consilierii sovietici
 din perioada ocupatiei, dupa care a fost scoasa din evidente, de catre Directia presei si tipariturilor, fosta cenzura.

S-a mai descoperit ca Securitatea a dat ordin prin care s-a dispus distrugerea unor filme de razboi din perioada 1940-1944, considerate fasciste si imperialiste
 , dusmanoase oranduirii socialiste.
Capodopera cineatografica apartine regizorului italian Carmine Gallone, unul dintre cei mai renumiti ai timpurilor sale.
Scenariul este semnat de dramaturgul Nicolae Kiritescu. “
Odessa in flacari, in
 urma traditiei, inaugurata de primul mare film romanesc din 1912, care omagia victoria trupelor romane in Razboiul de Independenta din 1877.
"Odessa in flacari"
 este o pagina vibranta de istorie, aratand lumii, in 1942, la Festivalul de la Venetia, unde de altfel a castigat Marele Premiu, ce inseamna ocupatia bolsevica si teroarea stalinista.

Timp de mai bine de o jumatate de secol, despre acest film nu s-a pomenit nimic !!Doresc sa va retin atentia cu un film. Un film deosebit cu atat mai mult cu cat nimeni nu mai credea
sa se mai auda de el vreodata. Aici veti putea viziona un film deosebit de important
Este o pagina de ISTORIE a BASARABIEI , adevarata Istorie a Basarabiei , a Romaniei implicit ,
practic este vorba de inceputul Holocaustului Neamului.

.................................................................................

Si acum  informatiile cu si despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI si a CULTURII NEAMULUI .
Foarte multa lume stia despre film , cei batrani , batrani vorbeau despre el dar nimeni nu credea ca o sa mai poata fi vizionat vreodata .
Si cum minciuna si doctrina mincinoasa nu poate sa dainuie , Dumnezeu a randuit ca sa fie redescoperit filmul care vine ca marturie la tot ceea ce au facut nelegiuitii pamantului impotriva Neamului Pravoslavnic.
Un film istoric de care nu credea cineva sa mai auda vreodata. Sant sigur ca filmul o sa va placa cu atat mai mult cu cat am constatat ca aveti deschidere catre astfel de teme.
Filmul va va vorbi despre HOLOCAUSTUL NEAMULUI dar inainte de toate , filmul este
UN ACT DE CULTURA ,un film pierdut si acum regasit.
Cu rugamintea ca sa-l dati la cat mai multa lume , va doresc vizionare placuta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu