wwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwww Duce vestea: Atac terorist la Oslo! (VIDEO), vineri 22.06.2011

vineri, 22 iulie 2011

Atac terorist la Oslo! (VIDEO), vineri 22.06.2011


Vineri, 22 iulie a.c., Norvegia a trăit drama întâlnirii neaşteptate cu terorismul. Două bombe – după unele surse doar una – au explodat într-o zonă de clădiri destinate birourilor unor structuri de stat, inclusiv cabinetul premierului. Iar ca drama începută astfel să aibă o formulă proprie de manifestare, un individ, din nefericire echipat în uniforma tipică unui ofiţer de poliţie, a tras mai multe cartuşe într-o tabără pentru tineret, aflată pe o insulă apropiată.
Atac terorist la Oslo! (VIDEO) externe
Atac terorist la Oslo
Agenţia Associated Press a specificat că, până în acest moment se cunoaşte faptul că15 oameni au fost răniţi şi şapte ucişi de exploziile menţionate.Acest atentat este considerat la Oslo cel mai grav atac asupra naţiunii norvegiene, după cel de-Al Doilea Război Mondial.


Inspectorul de poliţie Bjoern Erik Sem-Jacobson, a declarat că un suspect, legat de cazul secund, cu focurile de armă trase în campusul junilor norvegieni, a fost arestat. Jacobson a mai indicat detaliul că trăgătorul, care era echipat aidoma unui ofiţer de poliţie, a scos brusc un pistol din tocul de la centură şi a început să tragă în tinerii aflaţi în apropierea sa. Primele rapoarte de la faţa locului indică rănirea a cel puţin cinci persoane din campus.
Atac terorist la Oslo! (VIDEO) externeŞeful poliţiei locale, Sveinung Sponheim, a precizat că anchetatorii bănuiesc că există o legătură între atentatul cu bombă şi focurile de armă trase asupra tinerilor.
Pe o mare suprafaţă, din jurul locului în care au explodat bombele, inclusiv piaţa din Oslo, unde se acordă Premiul Nobel pentru Pace se află bucăţi de metal contorsionat, sticlă spartă, şi documente care au zburat pe ferestrele clădirilor afectate, care adăposteau birouri guvernamentale şi redacţii ale unor ziare norvegiene centrale.
Aproape toate ferestrele de la etajul 20 – nivelul unde lucrează premierul Jens Stoltenberg şi administraţia sa au fost literalmente spulberate. Culmea norocului este – remarcă Associated Press – că Stoltenberg a fost pe 22 iulie la serviciu şi nu a fost totuşi rănit!
Atac terorist la Oslo! (VIDEO) externeInformaţiile continuă să fie transmise în flux continuu de la faţa locului. Postul TV NRK a difuzat imagini cu o maşină răsturnată, în care – se presupune – a fost adusă bomba sau bombele ce au explodat.
Un corespondent al Associated Press , ce se afla în biroul agenţiei de ştiri norvegiene NTB, a declarat că explozia a zguduit pur şi simplu clădirea şi tot personalul a fost imediat evacuat.
Peste Ocean, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a considerat josnic acest nou act de violenţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu